Blog

01-06-2017

Een kluif is een kluif .... toch?

 

 

 

Niets is minder waar. Er is een wildgroei aan snacks, kluiven en beloningen voor onze hondenvrienden. Maar helaas is er ook een hoop troep op de markt.

 

Moeten we dan stoppen met belonen? Of allemaal aan de biologische rauwe runderbeenderen? Nee hoor, maar het is wel een aanrader om eens kritisch te kijken naar wat je geeft. Zout, suikers, geur- en kleurstoffen zijn namelijk geen stoffen die de hond nodig heeft.

 

De vorm, noch de kleur maakt voor jouw hond weinig uit. Toch belonen we onze puppys rijkelijk met die grappige gekleurde snoepjes. Maar vinden we het oke dat hij regelmatig diarree heeft? Weet jij eigenlijk waarvan het kluifje gemaakt is dat je je hond geeft? Van welk dier? En welk deel dan? Lees eens een verpakking. Of vraag het de verkoper als het er niet op staat.

 

Mijn persoonlijke regel is: als er dingen op de verpakking staan die ik niet ken, dan koop ik het niet. Daarnaast is het ook een aanrader om eens logisch na te denken. Bijvoorbeeld: runderbot met smoked-bacon smaak.... Bacon is spek van een varken. Dus hoe kan dit bot daar dan naar smaken?

 

Nog een paar: een groene-tandenborstel-krokodil, chocodrops, dogpizza, Het ziet er allemaal prachtig uit en je hond zal het wellicht met smaak op eten. Maar hij kan je niet vertellen dat hij er vervolgens buikpijn van krijgt. Misschien dat de winden een duidelijk signaal zijn.

 

Kortom; wanneer jij kritisch de snacks voor je hond kiest, dan kun je jouw hondenvriend een hoop ongemakken besparen. Je geeft het immers toch om m te verwennen?

 

Ter info: een uitzending van de Keuringsdienst van Waarde over Honden snacks.

https://www.npo.nl/keuringsdienst-van-waarde/02-10-2014/KN_1662280